greek-flag

greek-flag

Τον "δημοκράτη" Κιμ Ιλ Σούγκ τον διαδέχθηκε ο γιος του Κιμ Γιονκ και αυτόν ο δικός του γιος Κιμ Γιονκ Ουν. Τον "δημοκράτη" Φιντέλ Κάστρο τον διαδέχθηκε ο αδερφός του Ραούλ ...Μιλάμε για "δημοκράτες" ...Μιλάμε για τη μεγάλη νίκη του Προλεταριάτου απέναντι στον νεποτισμό και την αναξιοκρατία του "κεφαλαίου" και της "μπουρζουαζίας". Ούτε μετά θάνατον οι σταλινικοί δεν αφήνουν ήσυχους τους αφελείς πολίτες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια τους. Μπορείς ελεύθερα να τους κλαις όσο θέλεις και με όποιον "υστερικό" τρόπο επιθυμείς. Δεν απαγορεύεται η ελεύθερη επιλογή στον "ειλικρινή" θρήνο. Απλά απαγορεύεται να μην τους "κλαις" ...Μην είμαστε αχάριστοι ...Σου δίνουν το "άπειρο" των επιλογών και θα τους κατηγορήσεις για μία απαγόρευση;
Συντρόφια όλων αυτών των "δημοκρατών" της Άπω Ανατολής είναι οι "δημοκράτες" της ελληνικής "γειτονιάς" ...Οι Αλέκες και οι υπόλοιποι του ελληνικού Politbyro, οι οποίοι εξέλεξαν την νέα ηγεσία του ΚΚΕ ...Μια ηγεσία, η οποία έχει αναγνωρισμένο ανώτερο "pedigree". Ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ δεν είναι ένας τυχαίος κομμουνιστής. Δεν είναι ένας απλός ιδεολόγος, ο οποίος έκανε μια ιδεολογική επιλογή στη ζωή του και αγωνίστηκε γι' αυτήν. Δεν είναι απλά ένας έξυπνος ή άξιος κομμουνιστής, ο οποίος με τη δουλειά του και την αξία του "ανέβηκε" τα "σκαλοπάτια" της ιεραρχίας ...Είναι κομμουνιστής "αναντάμ παπαντάμ" με γνήσιο κομμουνιστικό DNA. Αν ήταν Κορεάτης, θα έμοιαζε με τον Κίμ και αν ήταν Κουβανός μπορεί να τον φωνάζαμε Ραούλ.
...Είναι γιος παλιού κομμουνιστή "καταδικασμένος" να επιτύχει στη ζωή του. Είναι όμοιος με τον Σωκράτη Κόκκαλη τον γιο του Πέτρου ...Γνήσιος σταλινικός "γόνος". Αυτοί ποτέ δεν χάνονται, γιατί σε όλα τα περιβάλλοντα μπορούν να επιβιώσουν. Πάντα οι καλοί συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών βολεύονται σε όλες τις καταστάσεις. Τέτοιος είναι και ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ ...Γιος γνήσιου κομμουνιστή "ελεγμένου" από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη και βεβαίως από την KGB του Στάλιν ...Γιος ενός κομμουνιστή, που, για να ήταν τέτοιος εκείνη την εποχή —και να αντέξει η "μπογιά" του μέχρι σήμερα—, θα πρέπει να έδινε "αναφορά" απευθείας στην KGB ...Γιος ενός "συναγωνιστή" του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος ήξερε από "μπίζνες" στις παρυφές του παρακράτους.
Όμως, αυτός ο γιος του "ηρωικού" κομμουνιστή δεν αρκούνταν στις οικογενειακές "δόξες". Έχει και ο ίδιος τις δικές του "δάφνες". Άλλωστε το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά ...Ήρωας γιος ήρωα ...Διαβάζουμε το βιογραφικό του και αισθανόμαστε εξαιρετικά ταπεινοί και αδύναμοι μπροστά του. Μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξή του στην Αθήνα το επαρχιωτόπουλο έκανε "μπάσιμο" στο "κόλπο" του Πολυτεχνείου. Ακόμα δεν είχε προλάβει το παιδί να ανοίξει τις βαλίτσες του στην Αθήνα και ήταν ήδη εκεί να "κυνηγιέται" με τη Χούντα. Το καλοκαίρι ήταν τελειόφοιτος του γυμνασίου στη Λαμία και κάποια μέρα του Νοέμβρη πρωταγωνιστούσε στα υπόγεια του Πολυτεχνείου μαζί με τη "σερβιτόρα" τη Μαρία ...Γεννημένος το 1955 στα δεκαεφτά του χρόνια ώριμος "αντιστασιακός".
...Γεννημένος "ήρωας" ...Ο "ήρωας" των ΚΤΕΛ με την καρό βαλίτσα. Φυσιογνωμικά να τον δει κανείς φαίνεται και λίγο "άγριος". Σε κάστινγκ ταινίας θα τον έπαιρναν για τον ρόλο του "σκληρού" ...οπωροπώλη. Μιλάμε για φαινόμενο. Στον χρόνο εκείνον, που τα παιδιά των κοινών θνητών δεν προλαβαίνουν να μάθουν με ποιο αστικό να πηγαίνουν στη σχολή τους, αυτός είχε μάθει όλα τα "κόλπα" της Πρωτεύουσας. Είχε μάθει τα "κόλπα" να "ξεγλιστράει" από την ασφάλεια της Χούντας. Δεν μας φαίνεται παράξενο για το ΚΚΕ. Εδώ ο Σιάντος παρίστανε τον αρχιστράτηγο του ΕΑΜ για χρόνια και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει στρατιωτικούς χάρτες, θα μάθαινε τα δρομολόγια των λεωφορείων ο Κουτσούμπας; ...Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ; Γιατί να μάθουν όλοι αυτοί τους "χάρτες", που προϋποθέτουν όλοι οι αγώνες; Αφού έχουν το ΚΟΜΜΑ να τους δείχνει πού να "πάνε" ...Ό,τι πει το ΚΟΜΜΑ.
...Το ΚΟΜΜΑ τα εξασφάλιζε όλα ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τη στέγη στα πανεπιστημιακά χρόνια ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τα μαθήματα στη Σχολή. Έτσι κι αλλιώς επαγγελματική δραστηριότητα δεν θα ανέπτυσσε, ώστε να φαίνεται κάποια επιστημονική ανεπάρκεια ...Στο ΚΟΜΜΑ θα κατέληγε και εκεί το πτυχίο ήταν καλό μόνον για τη "βιτρίνα", την οποία απαιτούσε η αστική λογική της Μεταπολίτευσης ...Στο κομματικό "θερμοκήπιο" όλη του τη ζωή ο Κουτσούμπας ...Από τότε που υπήρχε. Τι εικάζουμε ότι συνέβη στη ζωή του και "προόδευσε" τόσο γρήγορα; Προφανώς με τις σπουδές του άλλαξε έδρα και όχι "δραστηριότητα". Ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια ενασχόληση άλλαξε πόλη. Μέχρι τότε χαφιέδιζε στην Ασφάλεια και το Κόμμα τους συμμαθητές του στη Λαμία και μετά την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο έκανε το ίδιο για τους συμφοιτητές του στην Αθήνα.
Το πώς "μπλέχτηκε" τόσο γρήγορα στην "Αντίσταση" είναι κάτι, το  οποίο έχει την εξήγησή του. Είχε καλές πληροφορίες, όπως είχε για παράδειγμα και η Δαμανάκη. Γνώριζαν τα "συντρόφια" από την επαρχία πότε θα γίνουν οι μεγάλες αμερικανικές εκπτωτικές "προσφορές" στην Αθήνα. Κάποιοι από τη Λαμία γνώριζαν ότι στο "Πολυτεχνείο" έμπαιναν οι "υποθήκες" καριέρας για την επόμενη ημέρα της Μεταπολίτευσης και έστειλαν το παιδί τους, για να κάνει και τη δική του. Κομματικό μέσον είχαν και έτσι μπόρεσε το παιδί τους να περάσει το face control του Λαμπράκη και της Αμερικανικής Πρεσβείας ...Δεν έμπαινε όποιος κι όποιος στο Πολυτεχνείο ...Πόσο μάλλον κάποιος επαρχιώτης μερικών ημερών στην Αθήνα ...Είχε "κονέ" ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ.
Από εκεί και πέρα ήταν όλα εύκολα. Πολυτελής αναμονή στους διαδρόμους του κόμματος. Άλλος ένας άεργος γόνος του βενιζελοκομμουνιστικού "κυκλώματος" του Εμφυλίου με εξειδίκευση στην "ταβανοθεραπεία". Μιλάμε για ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ηγετικής ομάδας της Μεταπολίτευσης. Όπως ο Αντωνάκης, ο Γιωργάκης, η Ντόρα ή ο Κωστάκης, έτσι και ο Κουτσούμπας απλά "περίμενε" να του δοθούν κομματικά πόστα "ελέω" DNA. Διαβάζουμε στο βιογραφικό του ότι κι αυτός "εργάστηκε" ...στα φοιτητικά του χρόνια. Τον καιρό που ο Γιωργάκης έσχιζε ξύλα ως ξυλοκόπος" στη Σουηδία και ο Αντωνάκης "έσχιζε" ως "πιτσαδόρος" στην Νέα Υόρκη, ο Κουτσούμπας "εργαζόταν" στην Αθήνα. Την ημέρα εργαζόμενος και το βράδυ "παράνομος" ήρωας του "παράνομου" ΚΚΕ. Ήταν η εποχή που η Αλέκα εργάστηκε για μερικές ημέρες ως λογίστρια.
...Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τριάντα χρόνια πέρασαν από το Πολυτεχνείο και οι "ήρωές" του εξακολουθούν να "πουλάνε" το ίδιο παραμύθι. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους, "θυμούνται" εργατικές "εμπειρίες" στα χρόνια κατά τα οποία σπούδαζαν. Τεμπελχανάδες, οι οποίοι ποτέ στη ζωή τους δεν εργάστηκαν και "θυμούνται" εργασία στα μόνα χρόνια που ένας άνθρωπος, ακόμα κι αν δεν εργάζεται καν, είναι ανεκτό. Τους φτύνουν πλέον στον δρόμο και αυτοί εξηγούν την αστάθεια του καιρού. Αυτή η γενιά μπορεί να μην "έδωσε" στην Ελλάδα καταρτισμένους επιστήμονες, διάσημους καλλιτέχνες, μοναδικά ταλέντα ή επιχειρηματικά δαιμόνια, αλλά έδωσε "ηρωικούς" ηγέτες ...Επαγγελματίες "ηγέτες" εσωτερικών "χώρων" ...Εντός της Ελλάδας βέβαια και με κρατικούς μισθούς ...Τροφίμους των ξένων πρεσβειών Ανατολής και Δύσης.
Αυτή η γενιά είναι μια γενιά με ιδιαίτερα βιοχαρακτηριστικά. Αν, για παράδειγμα, όλες τις γενιές ηρώων τις χαρακτήριζε η "Τεστοστερόνη", αυτήν τη γενιά των ηρώων τη χαρακτηρίζει η "Χοληστερίνη". Τέτοιες μπάκες, κώλους, μπούτια και προγούλια δεν πρέπει να έχουν δει ξανά οι κοινωνικοί "αγώνες". Μόνον από έναν Γιωργάκη λείπει η κοιλιά, αλλά από αυτόν λείπει και το μυαλό ...Πιο "ελαφρύς" δεν γίνεται ...Πιθανόν να μην κατάλαβε ότι η γενιά του "μάζευε" κοιλιές και πήρε το κανό να ψάχνει για σουπιές. Σε γενικές γραμμές μιλάμε για "σαπιοκοιλιάδες", που, αν τους βάλεις να τρέξουν, θα ενδιαφερθεί το National Geographic.
Μιλάμε για ανθρώπινο "κατιμά", που σε άλλη περίπτωση θα αναζητούσαμε αλογίσιο "κρέας" στη σύνθεσή του ...Λογικό είναι. Οι ήρωες όλων των γενιών στερούνταν οι ίδιοι, για να απολαύσουν οι υπόλοιποι, ενώ οι "ήρωες" της γενιάς του Πολυτεχνείου τα πήραν όλα από όλους, για να απολαύσουν οι ίδιοι ...Οι ξεκούραστοι "ήρωες".
Από τους ήρωες ασκητές του παρελθόντος πήγαμε —εξαιτίας τους— στους "ήρωες" μασητές της Μεταπολίτευσης. Θα θέλουν να τους θάψουν σαν "ήρωες" και δεν θα αντέχουν οι "κιλλίβαντες", για να τους μεταφέρουν ...Κλαρκ θα χρειάζονται οι "χλαπάτσες", για να μεταφερθούν στον χώρο "αναπαύσεως" ...Caterpillar θα χρειάζονται, να σπρώχνουν χώμα για να τους σκεπάσουν ...Καραμανλήδες (1956), Ντόρες (1954), Βενιζέλοι (1957), Παναγόπουλοι (1955), Καστανίδηδες (1956) και Σκανδαλίδηδες (1953) μια κοιλάδα ολόκληρη θέλουν, για να χωρέσουν σε μια άνετη ταφή ...Τέτοιος ήρωας της "χοληστερίνης" είναι και ο Κουτσούμπας (1955) ...Φαγανός "ήρωας" από τότε που υπάρχει.
Κλασσικός "ήρωας" της Μεταπολίτευσης με όλα τα χαρακτηριστικά των "ηρώων" της γενιάς του. Γνώριμη πολιτική "φιγούρα" των τελευταίων τριάντα χρόνων. Άεργος, ανεπάγγελτος αλλά ...εξειδικευμένος "Περισσολόγος" από τότε που υπάρχει. Κρατικοδίαιτος κι αυτός, αν σκεφτεί κάποιος από πού προέρχονται τα περισσότερα χρήματα που λαμβάνει το ΚΚΕ, προκειμένου να πληρώνει τους κομματανθρώπους του. Άνθρωπος, που δεν έχει εργαστεί ούτε μία ημέρα στη ζωή του και θέλει να "σώσει" την εργατική τάξη. "Ευνούχος", που ξέρει το μαρξιστικό "Κάμα Σούτρα" απ’ έξω κι ανακατωτά ...Κου-Τσουμπάις κανονικός ...Ραούλ Κουτσουμπάις με κληρονομικό "χάρισμα".
Αυτός ήταν για πάνω από μία δεκαετία διευθυντής του Ριζοσπάστη. Διευθυντής με μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και "επιτυχίες". Διευθυντής του Ριζοσπάστη στα χρόνια της μεγάλης διαπλοκής ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Σωκράτη στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Μπόμπολα στην Αττική Οδό ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Γερμανού στον ΟΤΕ ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος απέλυε εργαζόμενους με τρόπο τέτοιο, που, αν το έκανε ένας καπιταλιστής, θα του έκοβαν το κεφάλι με το "δρεπάνι" και θα τον χτυπούσαν με το "σφυρί".

Από το άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού:  «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ»

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top