greek-flag

greek-flag

Καθημερινά πλέον το ΚΚΕ αναγκάζεται να "ξεφτιλίζεται", προκειμένου να στηρίξει τον δικομματισμό και μαζί με αυτό ξεφτιλίζονται και όλα τα "παρελκόμενά" του ..."Παρελκόμενα", όπως είναι για παράδειγμα ο σταλινικός Καζάκης ...Η τελευταία πολιτική "κατασκευή", η οποία ρίχτηκε στη "μάχη", προκειμένου ο δικομματισμός να "καπελώσει" το κίνημα των πλατειών της αντίδρασης ...Προκειμένου να ελέγξει τη δυσαρέσκεια των εξοργισμένων πολιτών. Ο Καζάκης είναι ένα από τα τελευταία "δεκανίκια" του δικομματισμού ...Ένα "δεκανίκι" της τελευταίας στιγμής, το οποίο "κατασκευάστηκε" στην εποχή του Μνημονίου και της ανεξέλεγκτης "διαρροής" των οπαδών των μεγάλων κομμάτων.
Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του "αλεξιπτωτιστή" Καζάκη είχαμε επισημάνει ένα πολύ απλό πράγμα. Ήταν πολύ γρήγορη η ανάδειξή του, για να είναι φυσική και άρα να προέρχεται από τις "ζυμώσεις" της κοινωνικής βάσης. Πολύ γρήγορα έγινε ομοεπίπεδος και "ομοτράπεζος" των επαγγελματιών προπαγανδιστών του συστήματος εξουσίας. Πολύ γρήγορα "ανακάλυψαν" τον "αντιστασιακό" τα φερέφωνα του δικομματισμού. Πολύ γρήγορα έγινε "επώνυμος" συνομιλητής των διαφόρων "γιγάντων" της ενημέρωσης. Πολύ γρήγορα έφτασε η "φήμη" του στις εσχατιές της επαρχίας.
Εκ των δεδομένων, δηλαδή, θεωρούνταν "ύποπτος" στις ύποπτες εποχές μας. Δεν γίνονται από φυσικού τους τέτοιες εξελίξεις. Τέτοιες θεαματικές "ανόδους" μόνον το σύστημα και το παρακράτος μπορεί να μεθοδεύσει. Πολύ γρήγορα "τρύπωσε" στο "διαδίκτυο", όχι απλά ως φωνή διαμαρτυρίας, αλλά σαν εναλλακτική κυβερνητική "λύση" ...Πάρα πολύ γρήγορα ...και αυτό το λέει ο γράφων, ο οποίος δεν είναι άσχετος με το θέμα ...Το λέει ο γράφων, ο οποίος αρθρογραφεί για πολλά χρόνια μέσα σε αυτό και γνωρίζει πάνω-κάτω τις "ταχύτητες" με τις οποίες προοδεύει κάποιος με μόνο εφόδιο το έργο του.
Η "πρόοδος" του Καζάκη ήταν κάτι παραπάνω από ύποπτη. Απέκτησε οπαδούς, χωρίς να έχει το έργο εκείνο, που "κατασκευάζει" οπαδούς. Χαρακτηρισμοί του τύπου ..."ο καλύτερος οικονομολόγος" της πατρίδας είναι βέβαιο πως δεν ήταν αυθόρμητοι. Με ποια εφόδια "καλύτερος"; ...Με ένα πτυχιάκι της πλάκας, το οποίο το διαθέτει πλέον η μισή Ελλάδα και το οποίο ποτέ δεν αξιοποιήθηκε στο αντικείμενο της επιστήμης που υποτίθεται ότι περιγράφει; ...Με μια αρθρογραφία επί παντώς του επιστητού σε μια φυλλάδα τρίτης γραμμής; Πώς μπορείς να αξιολογήσεις την "ποιότητα" ενός οικονομολόγου χωρίς παρελθόν στην πραγματική αγορά και χωρίς κανένα έργο στην επιστήμη του; Με συνεντεύξεις σε δευτεροτρίτα κανάλια της επαρχίας; Με περιοδείες της πλάκας; "Να σου πω και να μου πεις"; "Να μαζευτούμε στο κουτούκι να τα πούμε και να γνωριστούμε;" Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Η περίπτωση Καζάκη είναι μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και μπορεί και στον κόσμο ολόκληρο. Ποτέ και κανένας επιστήμονας δεν διακρίθηκε στην επιστήμη του, χωρίς να ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν και χωρίς καθόλου συγγραφικό έργο. Ο Καζάκης μυστηριωδώς αναδείχθηκε σαν "επιστήμονας" εκτός επιστημονικής κοινότητας. Ξεκίνησε να δίνει μια "αλυσίδα" συνεντεύξεων, επειδή απλά έδινε καλές συνεντεύξεις. Η προηγούμενη συνέντευξη ήταν ο λόγος της ύπαρξης της επόμενης. Ρωτούσες ποιος ήταν ο Καζάκης και σε παρέπεμπαν σε βίντεο. Από βίντεο τη Μενεγάκη κρίνεις και όχι κάποιον επιστήμονα.
Αυτό, δηλαδή, που έγινε με τον Καζάκη, δεν έχει ξαναγίνει. Από το "πουθενά" και με εφόδιο το "τίποτε" διεκδίκησε τα πάντα. Μια "μελέτη" του πάνω στις απόψεις του δεν υπάρχει. Να την τυπώσει κάποιος και να τη μελετήσει στο σπίτι του με την ησυχία του. Να τυπωθεί η μελέτη και να "εγγυάται" η ίδια την αξιοπιστία και την επιστημοσύνη αυτού που τη συνέταξε. Βιβλίο θέλησε να κυκλοφορήσει ως "φίρμα" πλέον ο Καζάκης και το έκανε με "μαζέματα" του παρελθόντος. Με άρθρα του από την εποχή που δεν τον γνώριζε κανένας σαν "σωτήρα" ...τον "καλύτερο" οικονομολόγο της χώρας.
Κατά την άποψή μας δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να είναι "καθαρός" για έναν πολύ απλό λόγο. Το παρελθόν του είναι καταδικαστικό για τον ίδιο. Υπήρξε σταλινικός και μάλιστα οργανωμένος. Σταλινικός, "ψημένος" στον αυθεντικό σταλινισμό μέσα στις δομές του σταλινικού ΚΚΕ. Ο σταλινισμός είναι "αρρώστια". Είναι πνευματική "αναπηρία". Ως εκ τούτου πρέπει ν' αντιμετωπίζεις τον φέροντα αυτήν την "αναπηρία" ως "ανάπηρο" ...Ως μόνιμα "ανάπηρο" ...Ως εκ του πονηρού "ανάπηρο", εφόσον είναι βέβαιο ότι έχει μάθει να ζει πλούσια εξαιτίας αυτής. Δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την "αναπηρία", είτε επειδή δεν το επιθυμεί ο ίδιος είτε επειδή δεν το επιθυμούν αυτοί οι οποίοι του την "προκάλεσαν" και άρα μπορούν να τον εκβιάζουν.
Αυτός ο εκβιασμός είναι το μόνιμο και σίγουρο χαρακτηριστικό των σταλινικών. Γι' αυτόν τον λόγο ισχύει το γνωστό ..."μία φορά σταλινικός, για πάντα σταλινικός", όπως συμβαίνει με όλους τους χαφιέδες. Όπως δεν σε αφήνει ποτέ ο ασφαλίτης να ξεφύγεις από την ιδιότητα του πληροφοριοδότη, εκβιάζοντάς σε, έτσι δεν αφήνουν και τους σταλινικούς να ξεφύγουν από το χαφιεδιλίκι. Οποιοσδήποτε έχει μπει στις "δομές" του ΚΚΕ, είναι εκβιάσιμος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι. Για χίλιους λόγους μπορούν να τον εκβιάζουν ...όπου και να έχει "φτάσει" στη ζωή του. Από τα μαθήματα, που μπορεί να πέρασε στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, μέχρι έναν ευνοϊκό διορισμό για το "ξεκίνημά" του στη ζωή, κάπου "χρωστάει" ..."Χρωστάει" και συνήθως ξεπληρώνει με τον μόνο τρόπο που ζητείται από έναν σταλινικό ...Με χαφιεδισμό.
Όλοι οι σταλινικοί ανεξαιρέτως χαφιεδίζουν οπουδήποτε κι αν δραστηριοποιούνται. Όταν υπάρχει σταλινικός στην υπηρεσία, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά ή στο καράβι, μην ψάχνεις στους άσχετους τον χαφιέ. Οι σταλινικοί αποτελούν την πιο εξειδικευμένη μορφή του παρακράτους. Είναι οι "φουνταριστοί" του παρακράτους μέσα στην κοινωνία ...Οι "αγαπημένοι" των ξένων μυστικών υπηρεσιών και της κρατικής ασφάλειας. Όταν δεν χαφιεδίζουν απ’ ευθείας οι ίδιοι ως πρόσωπα, μαζεύουν πληροφορίες για το κόμμα, ώστε να τις διαπραγματευτεί το ίδιο ως "πακέτο".
[...]
Αντίθετα τον Καζάκη, ο οποίος παριστάνει τον όψιμο "πατριώτη", τον βάζουν να επιτεθεί στον Καμένο και μάλιστα με στόχευση στην ηθική του ποιότητα και όχι στις πολιτικές του θέσεις. Αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους, εφόσον "πατριωτισμός" και "ανηθικότητα" είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Προσπαθούν να χτυπήσουν τον Καμμένο στο βασικό του ακροατήριο, που είναι η λαϊκή πατριωτική Δεξιά. Λογικό είναι αυτό. Δεν είναι δυνατόν το βασικό σου όπλο να είναι η καταγγελία της προδοσίας, του ψέματος και της διαφθοράς και την ίδια ώρα να εμφανίζεσαι ανήθικος, διεφθαρμένος και προδότης. Υπήρχε δηλαδή συγκεκριμένη στόχευση από τον Καζάκη, την οποία δεν μπορούσε να επιτύχει το ΚΚΕ.
Πώς όμως είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν τέτοιες μυστικές συμμαχίες και ύπουλα χτυπήματα; Η απόδειξη αυτού που λέμε απαιτεί σκέψη και όχι πληροφορία. Οι εκλογές είναι ένας πραγματικός πόλεμος. Στις εκλογές ισχύει το ..."ο θάνατός σου η ζωή μου" και γι' αυτόν τον "θάνατο" του αντιπάλου μπορείς να συνεργαστείς ακόμα και με τον "διάολο". Τις συμπεριφορές δηλαδή των συμμετεχόντων στην εκλογική μάχη —που οδηγεί στην εξουσία— μπορείς να τις καταλάβεις μόνον εάν τις εξετάσεις με τη λογική του πολέμου. Αν προσπαθήσεις να τις εξηγήσεις με βάση τα κριτήρια της ιδεολογίας, του πολιτισμού ή του ανθρωπισμού, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτε. Ο πόλεμος έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες και όταν δεν τους κατανοείς καλύτερα να μην συμμετάσχεις καν σ' αυτόν, γιατί θα χάσεις πριν καν αντιληφθείς τι συμβαίνει.
Απλά πράγματα. Όταν για παράδειγμα πολεμάς, έχεις εξ αρχής ξεχωρίσει τις προτεραιότητες τις οποίες θεωρείς ζωτικές και ως εκ τούτου αδιαπραγμάτευτες. Στον πόλεμο ο εχθρός του εχθρού σου είναι εκ των δεδομένων φίλος, ακόμα και αν ως άτομο είναι ό,τι χειρότερο στην κοινωνία. Αν μία γυναίκα τη βιάζει κάποιος στον δρόμο, αυτή φωνάζει "βοήθεια" προς όλες τις κατευθύνσεις, απευθυνόμενη στους πάντες ...Δεν φωνάζει "ζητείται" βοήθεια από έντιμους ανθρώπους, τίμιους οικογενειάρχες, ευσυνείδητους εργαζόμενους και πραγματικούς δημοκράτες. "Βοήθεια" φωνάζει προς όλους και αυτό σημαίνει χωρίς καθόλου κριτήρια, εφόσον προέχει η επιβίωση. Ακόμα και σκύλος να εμφανιστεί και να τρομάξει τον βιαστή, ευπρόσδεκτος είναι. Το βασικό κριτήριο, δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση είναι και μοναδικό. Πρώτα βγαίνεις από τη δύσκολη θέση και μετά αποκτάς εκ νέου την πολυτέλεια να κρίνεις αυτόν που σε βοήθησε με τα συμβατικά προσωπικά σου κριτήρια. Για όσο διάστημα πολεμάς για την επιβίωση, τα κριτήρια είναι ελάχιστα και από την αρχή δεδομένα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει κι όταν αναζητάς συμμάχους σε έναν πόλεμο επιβίωσης. Η επιβίωση και η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο σε έναν πόλεμο και αυτό δίνει μια ανάλογη μονολιθικότητα και στα κριτήρια επιλογής των συμμάχων. Σήμερα όλοι ανεξαιρέτως οι αντιμνημονιακοί παράγοντες μιλάνε για την προδοσία και την καταστροφή στην οποία μας οδήγησε ο δικομματισμός. Μιλάνε για βέβαιο "θάνατο" της πατρίδας μας σε περίπτωση που ο δικομματισμός καταφέρει και παραμείνει στην εξουσία. Άρα; Άρα, πρώτη προτεραιότητα για όλους αυτούς τους παράγοντες είναι να νικηθεί ο δικομματισμός ...Το βασικό αίτιο του προβλήματος που τους απασχολεί.
Εκ των δεδομένων λοιπόν —σ' αυτήν τη μάχη δίχως αύριο— ακόμα κι όταν "βλέπεις" πράγματα που σε ενοχλούν, δεν τα σχολιάζεις, όταν απειλούν τη συνοχή και άρα και την αντοχή του "μετώπου". Το πρώτο πράγμα, που προσπαθείς να διασφαλίσεις, είναι η διατήρηση και —αν είναι δυνατόν— η επέκταση των συμμαχιών σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για κάποιον, που είναι αντιμνημονιακός, σήμερα προέχει να καταστραφεί ο δικομματισμός, που μας οδήγησε στο Μνημόνιο ...Προέχει να διατηρηθεί πανίσχυρο το μπλοκ των συμμάχων ...Τον δικομματισμό χτυπάς όσο μπορείς και δεν τον εξυπηρετείς, διασπώντας τους εχθρούς του.
Είναι αντιμνημονιακός ο Καζάκης; Παραμονές των εκλογών "θυμήθηκε" ότι ο Καμμένος του έδινε "χρήματα" για να συνεργαστούν; Ακόμα κι αυτό να συνέβαινε, δεν το αποκαλύπτεις αυτήν την κρίσιμη για τη μάχη στιγμή. Ακόμα κι αν ο Καμμένος είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, περιμένεις μετά τις εκλογές για να το αποκαλύψεις. Γιατί; ...Γιατί αυτήν την ώρα πολεμάει "δίπλα" σου ...Γιατί αυτήν την ώρα κυριαρχεί η προτεραιότητα του πολέμου. Δεν είναι δυνατόν σε μια κρίσιμη "ενέδρα", όπου απαιτείται απόλυτη ησυχία, ν' αρχίσεις να μαλώνεις και να φωνάζεις σ' αυτόν που "ρεύτηκε" δίπλα σου. Ακόμα κι αν σε ενόχλησε απίστευτα, κάνεις υπομονή, γιατί είναι δευτερεύον αυτό το οποίο θα κερδίσεις μπροστά σε αυτό το οποίο θα χάσεις.
Κάτι τέτοιο έκανε ο Καζάκης σήμερα. Πραγματοποιεί μία πράξη, η οποία αποτελεί μνημείο βλακείας σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά αποτελεί έγκλημα προδοσίας σε συνθήκες πολέμου. Όμως, επειδή βλάκες δεν υπάρχουν σε τέτοιον βαθμό, είναι προφανές ότι κάτι άλλο συμβαίνει ...Ο Καζάκης απλά αναγκάστηκε να στερηθεί την "κάλυψή" του. Οι φλέγουσες ανάγκες των αφεντικών του τον ανάγκασαν ν' "αποκαλυφθεί". Τα νούμερα δεν τους βγαίνουν και παίζουν τα "ρέστα" τους. Ρισκάρουν να "κάψουν" τα πιο καλά "χαρτιά" τους. Ο Καζάκης εξαιτίας τους απέδειξε αυτό, το οποίο όλοι μας υποψιαζόμασταν ...Απέδειξε ότι είναι ένας τυπικός σταλινικός χαφιές. Αποκαλύφθηκε, όχι επειδή ο ίδιος είναι βλάκας, αλλά επειδή τα περιθώρια του δικομματισμού είναι πολύ "στενά" και ο δικομματισμός δεν έχει την πολυτέλεια να προστατεύει τους χαφιέδες του. Ο Καζάκης μπορεί να μην τα "πήρε" από τον Καμμένο, όπως ισχυρίζεται, αλλά σίγουρα τα "πήρε" από τον δικομματισμό, προκειμένου να κάνει ζημιά στον Καμμένο.
...Να κάνει ζημιά στον Καμμένο, ο οποίος κατά τη μαρτυρία του προσπάθησε να τον "δωροδοκήσει". Ομολογουμένως μια τέτοια "δωροδοκία" είναι μάλλον πρωτοφανής για τα παγκόσμια χρονικά. Για τι ακριβώς θα του έδινε χρήματα ο Καμένος; Θα του έδινε χρήματα, για να κάνει αυτό, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα έκανε από μόνος του; Μήπως θα του έδινε χρήματα για "μεταγραφή" στο κόμμα του σε μια εποχή που όλη η στρατηγική των εχθρών του είναι να του αποδώσουν αριστερή "ταυτότητα", προκειμένου να τον εξουδετερώσουν; Έστω όμως κι έτσι. Εφόσον αυτό, το οποίο καταγγέλλει ο Καζάκης, ήταν τόσο σημαντικό όσο αφήνει να εννοηθεί, γιατί το αποκαλύπτει τώρα ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές και όχι στον πραγματικό χρόνο που αυτό έλαβε χώρα; Ως εκπαιδευμένος από τους καλύτερους δασκάλους του Περισσού συνωμότης, γιατί δεν την "έστησε" στον Καμμένο, ώστε να μεγιστοποιήσει τη ζημιά του;
Όμως, ο χαφιές Καζάκης δεν σταματά σ' αυτήν την καταγγελία. Ως γνήσιος σταλινικός χαφιεδοπρακτορίσκος, συνεχίζει στα γνώριμα γι' αυτόν "μονοπάτια" ...Στα γνώριμα μονοπάτια της γκεμπελίστικης προπαγάνδας. Δεν προσπαθεί να θίξει μόνον την ηθική ακεραιότητα του Καμμένου, αλλά προσπαθεί να σκορπίσει τη θλίψη και την απογοήτευση στον βασικό πυρήνα των οπαδών του. Τι λέει; Ότι, τζάμπα κόπο κάνουν που τον στηρίζουν. Γιατί; Γιατί πολλοί, από τους πρώην νεοδημοκράτες βουλευτές, οι οποίοι στελεχώνουν σήμερα το κόμμα του Καμμένου, μετά τις εκλογές θα το εγκαταλείψουν, για να "επιστρέψουν" στη Ν.Δ.. Αυτό από πού το γνωρίζει ο "καλύτερος οικονομολόγος" της χώρας; Μήπως εκτός από "καλύτερος οικονομολόγος" της χώρας είναι και ο "καλύτερος προφήτης" της χώρας; ...Ή μήπως είναι τίποτε άλλο ...πιο γήινο;
Από πού αντλεί αυτήν την πληροφόρηση; Γνωρίζει κάτι, το οποίο εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε; Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά, που δείχνει ότι κατέχει περίεργες πληροφορίες. Να θυμίσουμε στον αναγνώστη τις καταγγελίες του Καζάκη για τη "Σπίθα" του Θεοδωράκη. Επιπλέον υπάρχουν κι άλλα σκοτεινά σημεία. Η συνεργασία του με τον Παπαθεμελή, τι ακριβώς είναι; Αντισυστημική; Αντιμνημονιακή; Ιδεολογική; Θρησκευτική; Ο Παπαθεμελής είναι γνωστός στους παροικούντες την "Ιερουσαλήμ". Δεν είναι φρέσκο πρόσωπο, που το ανακάλυψε ο Καζάκης. Αντιπροσωπεύει μία από τις "σκοτεινότερες" πλευρές της Μεταπολίτευσης. Έχει περάσει καί από τους δύο γίγαντες του δικομματισμού, διαχειριζόμενος πάντα πολύτιμα για τον δικομματισμό πόστα ...Στην κυριολεξία εδώ και τριάντα χρόνια "δουλεύει" τους πάντες με έναν τρόπο πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά.
..."Θρησκόληπτος" σοσιαλιστής, δεν πρέπει να υπάρχει άλλος εκτός από τον Παπαθεμελή ...Εκλεκτός του Αγίου Όρους, που να διετέλεσε σχεδόν μόνιμος Υπουργός της "τζαμαχιρίας" του ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να υπάρχει άλλος. Με αυτόν πήγε και συνεργάστηκε ο Καζάκης για να μας "σώσει"; Ο "καλύτερος οικονομολόγος" της χώρας; Τι σχέση έχει ένας άθεος με έναν θρησκόληπτο; Τι σχέση έχει ένας ΚΚΕς με έναν "μακεδονομάχο"; Τι σχέση έχει ένας σταλινικός με έναν Υπουργό Δημοσίας Τάξης; Ο "καλύτερος οικονομολόγος" της χώρας δεν συνεργάστηκε - με κέρδος - με τον Καμμένο και συνεργάστηκε τζάμπα με τον Παπαθεμελή;
Κατά τη γνώμη μας ο Καζάκης με αυτήν την καταγγελία "αυτοκτόνησε". Έγινε ένας "μουτζαχεντίν μάρτυρας" του δικομματισμού και έδωσε μόνος του τέλος στη μικρή έτσι κι αλλιώς "πορεία" του ...Αποκαλύφθηκε. Αυτός, ο οποίος δήθεν από τους πρώτους προσπάθησαν να συνθέσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο κατά του προδοτικού δικομματισμού, την κρίσιμη ώρα το πρόδωσε. Ο Καζάκης "κάηκε", προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τις "φλέγουσες" ανάγκες του δικομματισμού. Αυτό θα το καταλάβει και ο ίδιος άμεσα από την ενστικτώδη αντίδραση του κόσμου. Ο κόσμος μπορεί να διακρίνεται από άγνοια, αλλά χαζός δεν είναι. Μπορεί να καταλάβει πότε και ποιος έχει κέρδος από κάθε ακραία ή παράξενη πολιτική πράξη ...Μια πράξη σαν κι αυτήν, που έκανε σήμερα ο Καζάκης.

Από το άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού:
«ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top