greek-flag

greek-flag

..."Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απoλέσαι". Η Μεταπολίτευση μπρος στον βέβαιο "θάνατό" της έχει αρχίσει να πανικοβάλλεται και σε μια τέτοια περίπτωση τα λάθη δεν είναι μακριά. Λάθος της ήταν να εμφανίσει τον πρώην Πρόεδρο σαν αρθρογράφο της Καθημερινής ...Μέγα λάθος ...ειδικά με αυτόν ως πρωταγωνιστή ...και ειδικά αυτήν την ώρα. Γιατί; Γιατί ο Στεφανόπουλος όχι απλά δεν νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως εκφραστής λύσεων, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να κατηγορείται ως ένας από τους κύριους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης. Στην κυριολεξία είναι ένας "δολοφόνος", ο οποίος δεν θα έπρεπε για κανέναν λόγο να γυρίσει στον τόπο του "εγκλήματος".
Επιπλέον, η προβληματικότητα της επανεμφάνισής του δεν είναι μόνον άστοχη, αλλά παντελώς ακατάλληλη. Εκτός όλων των άλλων υπάρχει και μια πρακτική αδυναμία, για να μας πείσει πως είναι αυθόρμητη αυτή η επανεμφάνιση. Στην ηλικία που είναι ο Στεφανόπουλος —και με τα εγκεφαλικά επεισόδια που έχει υποστεί— δεν είναι σε θέση όχι άρθρο "συμβουλευτικό" για τον λαό να "υπογράψει", αλλά ούτε να μας διαβεβαιώσει αν πηγαίνει ή αν έρχεται από την τουαλέτα ...Ως εκ τούτου, μάλλον ατύχησαν αυτοί, οι οποίοι του "έγραψαν" το άρθρο" και το "υπέγραψαν" για λογαριασμό του.
[...]
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη. Κατ’ αρχήν θα πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το πρόσωπο, το οποίο υποτίθεται έκανε την "παρέμβαση ...Το πρόσωπο, το οποίο στην κυριολεξία επιστράτευσε ένα τεράστιο θράσος, για να "μαλώσει" τον λαό, ο οποίος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και για την οποία φέρει και ο ίδιος μεγάλες ευθύνες. Ο Κωστής Στεφανόπουλος είναι ένα ζωντανό μνημείο της αναξιοκρατίας και της προδοσίας, που κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Είναι ένα τίποτε, που έκανε καριέρα με το τίποτε ...Ένα τίποτε, που όλοι μας το γνωρίζουμε και κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το γνωρίζουμε ...Ένα τίποτε, που όλοι μας το "ταΐσαμε" για περισσότερο από μισό αιώνα και ούτε ένας από εμάς δεν θυμάται να πήρε κάτι χρήσιμο από αυτόν.
Από το 1964 πρωταγωνιστεί στο πολιτικό προσκήνιο και δεν υπάρχει κάποιος, που να τον θυμάται για κάποιο έργο του ...Ακόμα και το πιο ασήμαντο. Κάτι γέροι θυμούνται κάτι φτηνούς, ετοιματζήδικους και εκ του ασφαλούς "δεκάρικους λόγους" ενώπιον του Κλίντον και εναντίον των Τούρκων στη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας ...Μιλάμε για φαινόμενο. Έκανε πολιτική καριέρα με μόνο προσόν μια εκκωφαντική "μούγκα", την οποία την προστάτευε με τη βλοσυρότητα ενός σοβαροφανούς γυμνασιάρχη της Χούντας ...Εύκολος ρόλος για έναν αυθεντικό χουντικό, ο οποίος ανέβηκε στο ύπατο αξίωμα της χώρας —ως αποζημίωση—, επειδή απλά "κάθισε" να χάσει τη μεγαλύτερη πολιτική μάχη της ζωής του.
..."Στημένος" από το "προοδευτικό" εκδοτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο ήθελε να "καταπιεί" τα πάντα κι αναζητούσε εύκολους προδότες ...Ο "λαγός" του Μητσοτάκη και της "αριστεροκεντρώας" Διαπλοκής που βρισκόταν πίσω του και οι οποίοι είχαν ως στόχο τους να "φάνε" τη ΝΔ από τους Δεξιούς ...Η νεογέννητη τότε Διαπλοκή, η οποία "επένδυε" στο ΠΑΣΟΚ το μέλλον της. Αυτό ήταν το όλο μυστικό της "καριέρας" του Κωστή ..."Αποζημίωση" για τη συμμετοχή του σε ένα μεγάλο "κόλπο" προδοσίας ήταν. Έβαλαν τον άχρηστο Κωστή —με το εμφανές ακροδεξιό χουντικό προφίλ— επικεφαλής των δεξιών της ΝΔ, για να φαίνεται "χρήσιμος" και "δημοκράτης" ο Μητσοτάκης. Μητσοτάκης, Λαμπράκης και Μπόμπολας ανέλαβαν να "φουσκώσουν" με "τιμιότητα" τον Στεφανόπουλο στην "κούρσα" για την ηγεσία της ΝΔ και στη συνέχεια οι ίδιοι τον "ξεφούσκωσαν".
...Τον έβαλαν να "καθαρίσει" όλους τους δεξιούς αντιπάλους του, για να γίνει στο τέλος ο ίδιος εύκολη "λεία" του Μητσοτάκη. Εύκολη ήταν η επιλογή του γι' αυτόν τον ρόλο, γιατί το επέτρεπε το παρελθόν του. Χουντοδεξιός ήταν και ήταν εύκολη και σίγουρη η συνεργασία του με το Παπανδρεομητσοτακαίηκο ...Εύκολη, γιατί —εκτός των άλλων— ήταν και εκβιάσιμος σε μια εποχή όπου αρκούσε ένα δημοσίευμα της Αυριανής ή του Βήματος, για να τον στείλει στο σπίτι του ...Σίγουρη, γιατί οι χουντοδεξιοί ήταν "αμερικανόστροφοι" και πολλοί από αυτούς αντιμοναρχικοί, ενώ η παραδοσιακή Δεξιά ήταν "αγγλόστροφη" και φιλομοναρχική. Πιο πολλές σχέσεις είχαν οι αντιμοναρχικοί χουντοδεξιοί με τους "προοδευτικούς", παρά με τους κλασικούς δεξιούς. Γι' αυτόν τον λόγο ο "αντιστασιακός" Λαμπράκης και η εφημερίδα του διέπρεπαν επί "δεξιάς" Χούντας, ενώ η συνάδελφός του —και υποτίθεται δεξιά Βλάχου— είχε κλείσει τη δική της και είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα.
Σε αυτό το παιχνίδι έπαιζε και ο Στεφανόπουλος. Τον γνώριζαν για τις επιλογές του επί Χούντας και τον χρησιμοποίησαν όταν τους ήταν απαραίτητο. Όποτε ήθελαν τον εκβίαζαν και όποτε ήθελαν τον βοηθούσαν. Γι' αυτόν τον λόγο τον έβαλαν επικεφαλής της Δεξιάς, η οποία θα αντιμετώπιζε τον Εφιάλτη και θα "έχανε" τη μάχη ...Απλά και χιλιοπαιγμένα πράγματα, όταν υπάρχει προδοσία και "στήσιμο" ...Ό,τι έγινε στη Γαλλία με τις προεδρικές εκλογές. Ο Στεφανόπουλος ήταν η "Σεγκολέν Ροαγιάλ", για να βγει εύκολα ο Μητσοτάκης ...Για να μπορέσει ένας δήθεν "κεντρώος" να κλέψει τη Δεξιά "παράταξη" από τους δεξιούς ...Άξιος "λαγός" ο Κωστής.
Στη συνέχεια τον έβαλαν να ιδρύσει τη ΔΗ.ΑΝΑ, για να διχάσει τη ΝΔ στις κρίσιμες εκλογές που ακολούθησαν την "ψευδολογία" τού πατέρα τού "...λεφτά υπάρχουν" ...Να βοηθήσει ένα αδύναμο και καχεκτικό αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ ν' αποκτήσει "ρίζες" εξουσίας και να μονοπωλήσει την εξουσία την περίοδο της Μεταπολίτευσης ...Να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο "χτίσιμο" του "βαθέως" ΠΑΣΟΚ με τα χρήματα των ευρωπαϊκών "πακέτων" ...Να διευκολύνει τον Μπόμπολα να γίνει εργολάβος, ο Λαμπράκης "φιλόμουσος" και ο Κουρής ξενοδόχος.
Ταυτόχρονα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος και στην "αποψίλωση" της ΝΔ από τα παραδοσιακά δεξιά της στοιχεία. Με την ίδρυση της ΔΗ.ΑΝΑ επιδιώχθηκε να "συμπαρασύρει" μαζί του —και άρα εκτός ΝΔ— όλα τα αντιμητσοτακικά στοιχεία του κόμματος και με αυτόν τον τρόπο να "καθαρίσει" τον δρόμο του Εφιάλτη από εσωκομματικούς αντίπαλους. Τον στήριξαν οικονομικά και προπαγανδιστικά στην προσπάθειά του να "πείσει" κάποιους Δεξιούς ότι το κόμμα του είχε "μέλλον" με στόχο να τον ακολουθήσουν εκτός ΝΔ ...Ό,τι επανέλαβαν και με τον Σαμαρά μερικά χρόνια αργότερα. Με τον Στεφανόπουλο οι Μπομπολολαμπράκηδες έδωσαν τη ΝΔ στο Μητσοτακαίηκο και με τον Σαμαρά τού έδωσαν την παντοκρατορία στη Δεξιά παράταξη.
[...]
 Η "ανταμοιβή" τού Στεφανόπουλου ήταν πολύ εντυπωσιακή, για να είναι τυχαία. Ο άχρηστος χουντικός, ο οποίος δεν έγινε ποτέ αρχηγός της ΝΔ, κατόρθωσε και έγινε αρχηγός του ελληνικού κράτους. Αυτόν, τον οποίο ξεχνούσες ότι υπάρχει, ακόμα κι όταν ανάσαινε δίπλα σου, τον θυμήθηκαν όταν έκανε ποδήλατο στο Ρίο. Αυτή είναι η απόδειξη της συνεργασίας του με αυτούς που "έφαγαν" τη Δεξιά. Σε μια εποχή που η ίδια η Δεξιά τον είχε "ξεχάσει", τον "θυμήθηκαν" τα αφεντικά του ...Αυτοί, οι οποίοι τον εμφάνιζαν σαν "έντιμο" ή "αγαπητό" ...Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι εμφάνιζαν σαν "σοβαρό" και "ικανό" τον άθλιο Σημίτη ...Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διέσωσαν και τον Σαμαρά στα "πέτρινα" χρόνια της "αποστασίας" του.
[...]
Στην πραγματικότητα η παρουσία του "δεξιού" Στεφανόπουλου προστάτευσε τους κλέφτες, οι οποίοι ήταν τα ίδια πρόσωπα, που απλά έλεγχαν καί τα δύο θεωρητικά διαφορετικά κόμματα. Το προσωπικό κέρδος, το οποίο ο ίδιος εισέπραξε γι' αυτήν του τη συμμετοχή, ήταν η θέση του Προέδρου και η ευνοϊκή μεταχείριση που απολάμβανε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αυτό το προσωπικό κέρδος ήταν το αίτιο που "φόρτωνε" με την παρουσία του τη ζημιά στη Δεξιά. Τα δύο κόμματα έπαιρναν από κοινού την ευθύνη της λεηλασίας και της διαφθοράς, ενώ στην πραγματικότητα οι εγκληματίες ήταν οι παλιοί πραιτοριανοί της Ένωσης Κέντρου και οι χαφιέδες τους.
Ποια είναι η πολιτική "κληρονομιά", που μας αφήνει ο "αγαπημένος" της Διαπλοκής Κωστής; Γιατί θα πρέπει πραγματικά να τον "θυμόμαστε"; ...Για όλα τα παράνομα, παράλογα και αντισυνταγματικά νομοθετήματα, τα οποία εξαιτίας του έγιναν νόμοι του κράτους και τα οποία μάς "δένουν" τα χέρια και μας παραδίδουν σήμερα στους "δανειστές" μας. Ο Στεφανόπουλος, δηλαδή, ο οποίος σήμερα μας δίνει "λύσεις" για το "πρόβλημα", θα έπρεπε να είναι φυλακή για το "πρόβλημα". Μέρος του "προβλήματος" είναι και όχι επιλογή "λύσης". Εξαφανισμένος έπρεπε να είναι ως οικονομικός "δολοφόνος" και όχι να τολμά να εμφανίζεται σαν σοφός "Νέστορας" και να προκαλεί τον κόσμο.
Ο "τίμιος" Κωστής "υπέγραψε" ως πρόεδρος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που απαλλάσσει τους διεφθαρμένους πολιτικούς από κάθε κατηγορία. Χάρη δηλαδή στον "αγαπητό", "τίμιο" και "τουρκοφάγο" Κωστή "καμαρώνουμε" σήμερα τον μεγιστάνα Τσοχατζόπουλο και στο μέλλον τον μεγιστάνα Βενιζέλο, χωρίς να μπορούμε να τους "αγγίξουμε".
Ο "τίμιος" Κωστής "υπέγραψε" ως πρόεδρος τον νόμο περί βασικού μετόχου, που γιγάντωσε τη Διαπλοκή. Χάρη στον "αγαπητό" Κωστή "καμαρώνουμε" τον εργολάβο Μπόμπολα και το μουσικόφιλο "Συγκρότημα" στην απόλυτη ισχύ τους. Χάρη σε αυτόν μπορούμε ν' ακούμε κάθε βράδυ τον Καψή και την Τρέμη να "υμνολογούν" την Τρόικα των δανειστών μας και να κακολογούν τον "τεμπέλη" ελληνικό λαό.
Ο "τίμιος" Κωστής "υπέγραψε" ως πρόεδρος τον νόμο εκείνον, ο οποίος "απαλλάσσει" από κάθε έρευνα τους ανθρώπους που λεηλάτησαν την Ελλάδα σαν "Αθάνατοι". Χάρη στον "αγαπητό" Κωστή απαλλάχθηκαν με ειδική νομοθετική ρύθμιση όλοι οι άθλιοι, οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Χάρη στον Κωστή "καμαρώνουμε" τη Γιάννα και τα άλλα τα "παιδιά" ν' απολαμβάνουν τη λεία τους εντός της Ελλάδας και χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.
Ο "τίμιος" Κωστής "υπέγραψε" ως πρόεδρος τον νόμο εκείνον, ο οποίος δίνει δικαίωμα στους βουλευτές να εξασφαλίζουν τη σύνταξή τους με δύο "κουτσοθητείες". Γιατί ευνοήθηκαν τόσο σκανδαλωδώς οι βουλευτές; Για να μην ενοχλούν τους κομματάρχες, οι οποίοι είναι τα αφεντικά του Κωστή. Χάρη στον "αγαπητό" Κωστή όλοι οι Έλληνες θα εργάζονται μέχρι να πεθάνουν και οι Βουλευτές θα μας "δουλεύουν" με ένα "πέρασμα" από τα "μαγαζιά" της Διαπλοκής.
Ο "τίμιος" Κωστής "υπέγραψε" ως πρόεδρος όλα τα νομοθετήματα, τα οποία "έσβηναν" τα "ίχνη" των εγκληματιών του χρηματιστηρίου. Χάρη στον "αγαπητό" Κωστή έγινε η μεγαλύτερη λεηλασία της ιστορίας και κανένας δεν τιμωρήθηκε. Πάνω από τριάντα τρις έφαγαν από τον ελληνικό λαό, γιατί ο Κωστής είχε συμφωνήσει με τη Διαπλοκή να τον εμφανίζει σαν "αγαπητό" και "πατριώτη".
Αυτός ο Κωστής έρχεται σήμερα να "μαλώσει" τον λαό, ο οποίος θέλει να ασκήσει τα δικαιώματα του Κυρίαρχου και απαιτεί εκλογές. Αυτός ο "δημοκράτης" Κωστής είναι αυτός, ο οποίος εμφανίζεται να αρνείται το υπέρτατο δικαίωμα του λαού στη Δημοκρατία ...Ο "υπεράνθρωπος", που, μετά από πεντακόσια εγκεφαλικά επεισόδια, θέλει να "πείσει" τον λαό ότι εξακολουθεί να σκέφτεται καλύτερα απ' αυτόν ...Ο αμετανόητος, που, ακόμα και σήμερα, με το ένα πόδι στον τάφο, τρέχει να υπηρετήσει τα αφεντικά του και όχι τον λαό ...Ο άσχετος, που, αντί ως "ειδικός" να επιτεθεί στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Πραξικόπημα στο οποίο μετείχε με την παράδοση της κυβερνητικής "εντολής" σε έναν μην εκλεγμένο τραπεζίτη, επιτίθεται στον λαό, ο οποίος ζητά το αυτονόητο.
Έπεισε κανέναν ο Κωστής; Όχι βέβαια. Είναι πολύ αβαρής πολιτικά και προσωπικά ο Κωστής, για να πείσει για οτιδήποτε. Απλά όλοι θυμήθηκαν ότι ο άνθρωπος —εκτός όλων των άλλων— έχει πάθει πολλά εγκεφαλικά. Εκ των δεδομένων λοιπόν ήταν σφάλμα τους, που τον εκθέτουν στο τέλος της ζωής του. Ούτε να τους εξυπηρετήσει μπορεί ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορεί. Η "Διαπλοκή" όμως έχει μεγάλες ανάγκες και βιάζεται. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, η Κυβέρνηση Παπαδήμου "έφαγε" την "πίστωσή" της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Είχαν ανάγκη να τη "στηρίξουν" με κάποιον επιφανή ...Με κάποιον επιφανή και μάλιστα του "άλλου" χώρου. Γιατί; Γιατί αυτή η Κυβέρνηση του δωσιλογικού ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη τη "στήριξη" του έτερου "Καπαδόκη" του δικομματισμού. Εμφανίζουν τον Κωστή σαν "Νέστορα" της Δεξιάς και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν "άλλοθι" και "δικαιολογία" στον Σαμαρά να μην αντιδράσει στην παράταση της ζωής αυτής της Χούντας.
[...]
Όλα τα σχεδίασαν τέλεια, αλλά ...θα πέσουν θύματα της μεγάλης τους επιτυχίας ...Θα πέσουν θύματα της μεγάλης τους εξυπνάδας και της ικανότητάς τους στη συνομωσία. Γιατί; Γιατί απομακρύνθηκαν οι ίδιοι από τον κόσμο και ο κόσμος απομακρύνθηκε από τα "μαγαζιά" τους. Αν γίνει μία "στραβή", ειδικά τώρα που η κοινωνική "έκρηξη" είναι πολύ κοντά, κανένας τους δεν θα είναι ασφαλής ...Ειδικά αν αυτό κάποιος το συνδυάσει και με την παγκόσμια κρίση και άρα με την εξασθένιση των ξένων αφεντικών τους. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καμία συλλογική άμυνα.
Είναι πολύ πλούσιοι, για να κατορθώσουν να ταυτιστούν με κάποια μερίδα του λαού. Είναι πολύ ξεχωριστοί, για να ψάξουν να βρουν εκ νέου θύματα και αφελείς να παριστάνουν τους ομοϊδεάτες βενιζελικούς ή πασόκους ...Τους "πούλησαν" όλους και όταν θα τους χρειαστούν δεν θα τους βρίσκουν. Κάτι θα ξέρει ο Λάτσης και προετοιμάζει την "έξοδό" του από τη χώρα. Όπως καθημερινά αποδεικνύεται, οι Έλληνες είναι "αφελείς" και "κορόιδα" —που δεν καταλαβαίνουν τίποτε— μόνον όταν βολεύονται. Όταν δεν βολεύονται, τα καταλαβαίνουν όλα ...Ακόμα και τα πιο περίπλοκα και αυτό το γνωρίζει ο γράφων από πρώτο χέρι, εφόσον καθημερινά ανακαλύπτει μια "εκρηκτική" βελτίωση στην αντιληπτική ικανότητα των Ελλήνων. Κείμενα, τα οποία πριν λίγο καιρό δεν τα "καταλάβαιναν" καθόλου, τα "καταλαβαίνουν" σήμερα μέχρι κεραίας. Γριές διαβάζουν κείμενα με γεωπολιτικές αναλύσεις ...Θαύμα, θαύμα !!
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που θεωρούμε σχεδόν αυτοκτονική την παρέμβαση του Στεφανόπουλου; Ηλίθιος ήταν όποιος τη μεθόδευσε. Έπιασε στα "χέρια" του και "κούνησε" ένα πιόνι, το οποίο δεν έπρεπε καν να το "βλέπει" ...μη τυχόν και κινήσει τις υποψίες των αντιπάλων του. Δεν άφησε στη Δεξιά ούτε ένα περιθώριο να παριστάνει τη "διαφορετική" μπροστά στη λαίλαπα της Χούντας Παπαδήμου. "Τσουβάλιασε" το σύνολο της υποτιθέμενης ηγεσίας της στην άποψη των βενιζελικών ιδιοκτητών της και στην πραγματικότητα την έβαλε "απέναντι" σε μια δεξιά εκλογική βάση, η οποία "βράζει" από την οργή. Σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ "φυλλορροεί" από οπαδούς, κατόρθωσε και το ταύτισε με την ηγεσία της ΝΔ ...Κατόρθωσε και μας θύμισε πόσο συγγενείς, φίλοι και συνεταίροι είναι αυτοί που κυβερνάνε τα δύο μεγάλα κόμματα και ο κόσμος θέλει να λιντσάρει.
...Κατόρθωσε και μας απέδειξε το απίστευτο ...Αυτό, το οποίο ούτε εμείς είχαμε υποψιαστεί ...Μας απέδειξε ότι ο Σαμαράς ήταν ο πραγματικός "εκλεκτός" του Μητσοτάκη και των βενιζελικών και όχι η Ντόρα. Θέατρο ήταν η σύγκρουσή τους για την αρχηγία. Έβαλαν τη Ντόρα να τρέξει μπροστά σαν "λαγός", ώστε να ενεργοποιήσουν τα ένστικτα των δεξιών και να παρασύρουν πίσω της τη βάση του κόμματος.  Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν οι βενιζελικοί να εκλέξουν έναν δικό τους πανίσχυρο αρχηγό με ψήφους της εκλογικής βάσης της Δεξιάς ...Έναν αρχηγό, ο οποίος δεν θα ανατρέπεται εύκολα, ακόμα και από αυθεντικά δεξιό μνηστήρα.
Αυτός ο αρχηγός είναι τόσο πολύ δεξιός, που έχει ως δεξί του "χέρι" τον Μιχελάκη ...Τον υπάλληλο του Mega των βενιζελικών διαπλεκομένων ...Το "δουλικό" του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Βαρδινογιάννη και του Τεγόπουλου. Γι' αυτόν τον λόγο δεν βιάζεται να κυβερνήσει ο Αντωνάκης. Γιατί να βιάζεται; Ίδιος με τον Μητσοτάκη είναι, εφόσον τρώει από το ίδιο βενιζελικό "πιάτο". Ισχυρός είναι όχι όταν κυβερνά η Δεξιά —έστω και υπό την ηγεσία του—, αλλά όταν κυβερνάνε οι όμοιοί του και άρα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να σώσει πάση θυσία, γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της δύναμής του. Αυτή είναι η αγωνία όλων των βενιζελικών και άρα και του Αντωνάκη ...Του "εκλεκτού" του Μητσοτάκη. Γι' αυτόν τον λόγο έχει αυτήν την ανεξήγητη αυτοπεποίθηση του βλάκα ...Του βλάκα, που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει ...Του βλάκα, που με το ζόρι κρατιέται να μην γελάσει μπροστά σ' αυτούς που θεωρεί ότι είναι κορόιδα και τους "δουλεύει". 
...Απλά πράγματα. Τους "δουλεύουν" τους δεξιούς "ψιλό γαζί". Θυσίασαν τη Ντόρα —η οποία έτσι κι αλλιώς εξάντλησε σχεδόν όλες τις φιλοδοξίες της—, για να μην χάσουν το έλεγχο του αντιπάλου κόμματος για τις επόμενες δεκαετίες. Έτσι κι αλλιώς ό,τι ήταν δυνατόν να απολαύσει η Ντόρα το απόλαυσε ..."Μεγάλη" ζωή δημοσία δαπάνη, λιμουζίνες, σωματοφύλακες, προεδρικά τζετ, κολλητηλίκια με Χίλαρι και Κοντολίζα και άλλα τέτοια θεαματικά. Μια εφήμερη πρωθυπουργία της Ντόρας —και μάλιστα υπό τις σημερινές τραγικές οικονομικές συνθήκες— δεν θα τους πρόσφερε μεγάλα κέρδη και επιπλέον θα αποδυνάμωνε την παρουσία τους στη ΝΔ. Θα "έσβηνε" σιγά-σιγά η επιρροή τους και θα έκλεινε ο "δρόμος" για τις φιλοδοξίες του "καημένου" του Κυριάκου, ο οποίος ακόμα δεν απόλαυσε τίποτε στο "μαγαζί" του πατέρα του.
 ...Αδέρφια Πρωθυπουργοί με πατέρα Πρωθυπουργό ούτε στα βάθη της αφρικανικής σαβάνας δεν υπάρχουν ...Είναι "too much", όπως θα έλεγε και ένας Κολεγιόπαις του βενιζελισμού ...Ούτε ένας Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να το διεκδικήσει αυτό για την οικογένειά του. Με τον Σαμαρά παρακάμπτονται όλα τους τα προβλήματα και "ανοίγει" ο χρονικός τους ορίζοντας. Ως βενιζελικοί συνεχίζουν να ελέγχουν το αντίπαλο κόμμα και στο μέλλον θα είναι οι ίδιοι που θα το διεκδικήσουν από τον δικό τους άνθρωπο, για να συνεχίσουν να το ελέγχουν.
...Μιλάμε για κανονικό "δούλεμα". Πάλι κορόιδα πιάστηκαν οι δεξιοί, οι οποίοι σηκώθηκαν από τον καναπέ, για να τιμωρήσουν τη Ντόρα. Ανειλημμένη υποχρέωση των Βενιζέλων απέναντι στους Μπενάκηδες ήταν η εκλογή Σαμαρά ...Μελλοντική "επένδυση" υπέρ του Κυριάκου ...Επανάληψη του παλιού έργου με την αποστασία και τον Ανδρέα. Αυτήν την αποκάλυψη την οφείλουμε στον Κωστή ...Τον δήθεν αντιμητσοτακικό υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ, που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του "ανοιξιάτικου" Αντωνάκη, που σήμερα συγκυβερνάνε υπό την καθοδήγηση του Μητσοτάκη και του γνωστού βασιλικού "γαλατά". Ευχαριστούμε Κωστή και ...άι στο διάολο.

Από το άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού:


Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top