greek-flag

greek-flag

Η Αλέκα Παπαρήγα ...Άλλη "μεγάλη μορφή" της κοινωνικής δράσης και προσφοράς. Η Αλέκα είναι στην κυριολεξία ένα ανθρώπινο "κουφάρι". Μόνον η επιστήμη της βιολογίας μπορεί να πιστοποιήσει ότι είναι άνθρωπος. Από τότε που γεννήθηκε "σέρνεται" στον πάτο της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο limit down της ανθρώπινης "κεφαλαιοποίησης". Ένας άσχημος θηλυκός νάνος. Μια σεξουαλικά ανεπιθύμητη γυναίκα, που είναι θαύμα της ανθρώπινης παράνοιας ή του ιδεολογικού φανατισμού, που τελικά κατόρθωσε κι αναπαράχθηκε με φυσικό τρόπο. Γιατί κάνουμε τόσο μεγάλο "ζουμ" στη φυσική της υπόσταση; Μήπως είμαστε ρατσιστές; Όχι βέβαια. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην εξωτερική της εμφάνιση, γιατί αυτό είναι το μεγάλο της προσόν. Αυτό, το οποίο για τον οποιονδήποτε άνθρωπο θα ήταν θανάσιμο μειονέκτημα, για την Αλέκα είναι το απόλυτο πλεονέκτημα ...Το μοναδικό πλεονέκτημα που γεύτηκε ως άνθρωπος.
Την τοποθέτησαν σ' αυτήν τη θέση, γιατί απλούστατα μόνον με αυτά τα προσόντα θα μπορούσε κάποιος να τους είναι χρήσιμος. Μόνον με αυτά τα "υπερβατικά" προσόντα θα μπορούσε ένας ηγέτης ενός τόσο βρόμικου, προδοτικού και εγκληματικού μηχανισμού —όπως είναι το ΚΚΕ— να μιλάει ακόμα και σήμερα για "πολέμους", "επαναστάσεις" και "ανυπακοές", χωρίς να προκαλεί τη βίαιη αντίδραση του δημοκρατικού λαού ...Του κορόιδου, που πληρώνει με δικά του χρήματα τα δουλικά τού Στάλιν, που χρησιμεύουν απλά για "εργαλεία" των φασιστών.
Ο κόσμος, είτε γιατί τη λυπάται είτε γιατί τη σιχαίνεται είτε γιατί την αποστρέφεται είτε γιατί την έχει "γραμμένη", την ακούει και δεν αντιδρά. Αυτό είναι το προσόν της. Όπως δεν ασχολείσαι με έναν σακατεμένο σκύλο, που, παρ' όλο που δεν μπορεί να κουνηθεί, σου γαβγίζει απειλητικά, έτσι δεν ασχολείσαι και με την Αλέκα. Προκαλεί την αποστροφή που προκαλούν τα σακάτικα και τα παράδοξα στους φυσιολογικούς ανθρώπους.
Αυτή είναι η Αλέκα και ως γνήσια αριστερή είναι κι αυτή απατεώνισσα. Είναι κι αυτή μαλωμένη με την αλήθεια. Πόσο μαλωμένη; Επειδή δήθεν δούλευε σαν φτωχή λογίστρια και δεν μπορούσε να προσέχει την κόρη της, την έβαλε στο Κολέγιο Αθηνών, που τα δίδακτρά του "λυγίζουν" και τους πλούσιους. Ενώ —ως γενική γραμματέας του ΚΚΕ— ελέγχει ως πληρεξούσιος διαχειριστής δεκάδες —κρυφούς ή φανερούς— κομματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ, έχει το θράσος να δηλώνει προσωπικές καταθέσεις μερικών εκατοντάδων ευρώ. Ενώ ως γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζει με βάση τις δυνατότητες του κόμματος —και άρα σε επίπεδο Lexus— παριστάνει τη φτωχή προλετάρια με το δυάρι. Ταυτόχρονα δηλώνει στα εισοδήματά της χιλιάδες ευρώ από συντάξεις και κανένας δεν γνωρίζει πού και πότε εργάστηκε, για να εξασφαλίσει σύνταξη. ΑΞΙΑ διάδοχος του Χαρίλαου. Αυτός θάφτηκε σαν "καπετάνιος", χωρίς να έχει πολεμήσει ποτέ και αυτή είναι υψηλοσυνταξιούχος, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ.


Από το άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ»

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top